Vall de Ribes Xtrem Series - Ribes de Freser

21 i 22 d'Abril de 2018

Obrim Inscripcions 

15 / 12 / 2017

Estem actualitzant la web

Vall de Ribes XS

Participar a l’abril en una cursa doble com la Vall de Ribes GRANXS, composada per una marató de muntanya el dissabte i una cursa més curta i menys exigent el diumenge és un entrenament fantàstic per a preparar una ultratrail cap al juny o el juliol. Un pot valorar la idoneïtat del pla que està fent fins al moment, avaluar l’estat físic en el que es troba i motivar-se per continuar treballant de cara al repte gran de la temporada. El fet de dividir-ho en dos dies i fer-ho en aquest ordre obliga a dosificar el dissabte per poder córrer ràpid el diumenge. I el diumenge, en arrossegar una mica la fatiga del dissabte tampoc es pot córrer tan ràpid com seria habitual, el que repercuteix positivament amb l’escursament dels temps de recuperació i la possibilitat de poder reiniciar els entrenaments abans.

MARATÓ XS
45km / 3200m+
Dissabte 07:30 h

SI ET DESCARREGUES EL TRACK PER ENTRENAR, HAS DE SABER QUE PER CULPA DE LA NEVADA DURANT LA GRAVACIÓ, APROXIMADAMENT AL KM 19 HI HA UN PETIT TRAM D’UNS 600m GRAVAT FORA DE SENDER. PRECAUCIÓ.

La MaratóXS, amb els 45km i 3200+ posa a prova les cames, i el cap, dels més valents! Aprofitant part del recorregut de la clàssica 27XS, de qui conserva l’exigent inici i els temibles 6km finals, el circuit s’endinsa al cor de la Serra Cavallera per portar-nos per fagedes i torrents amb espectaculars salts d’aigua fins el poble d’Ogassa, i retornar a Ribes de Freser carenant els prats alpins, desprès de pujar als seus 3 cims més emblemàtics, Sant Amand (1851m), Puisestela (2013m) i Taga (2040m), tot trescant per zones ràpides i altres de més tècniques. Una veritable prova de foc que portarà la nostra resistència física fins al límit!

La MaratóXS és la primera etapa de la GranXS

25 XS
25 km / 1500m+
Diumenge 09:00 h

La 25XS és una prova traïdora que remunta el Riu Freser i retorna per la vessant contraria; els primers km en pujada ja ens possen a lloc, on guanyem 600+ en poca distància fins arribar al Refugi Pla d’Erola i ens mostren el que serà tot el recorregut. La baixada des d’aquest punt és salvatge i encantadora alhora, mostrant tot l’atractiu de les cotes baixes de la Vall de Ribes. Creuarem els nuclis de El Serrat, Queralbs i Batet, enllaçant-los gairebé sempre per senders, per retornar a Ribes per una traïdora trialera que posarà a provar les nostres cames fins el darrer metre.

La 25XS és la segona etapa de la GranXS

PERFIL 25XS

MAPA 25XS

10 XS
10 km / 450m+
Diumenge 09:30 h.

La 10XS es una cursa curta, ràpida i explosiva. Gairebé sempre per sender, és una prova pensada per què tothom pugui gaudir d’ella. Des dels corredors més ràpids que la volen córrer amb el pedal a fons, a qui vol descubrir fantàstics racons de la Vall de Ribes a un ritme més pausat.

La 10XS és la cursa perfecta per gaudir caminant o corrent de la Vall de Ribes.

PERFIL 10XS

MAPA 10XS

Cursa competitiva 365x24

Vine a competir-la quan vulguis

LOGO OTR

GRAN XS - ULTRA TRAIL 2 ETAPES
MARATÓ XS (dissabte) + 25XS (diumenge)
70 km / 4700m+

Pels més agosarats,  presentem la GranXS! Aquest és un repte difícil d’assolir, però alhora et donarà una enorme satisfacció. Les seves dues exigents etapes, els seus 65km i 4500+ per senders la fan un autèntic UltraTrail per etapes. Amb ella, descobriràs l’encant de les zones més desconegudes del Pirineu Oriental, canviant totalment el paisatge sense bellugar-te de lloc. la primera etapa gaudiràs les fagedes de la Serra Cavallera; la segona et portarà per boscos de pi negre remuntant el Riu Freser.

Un repte pensat per aquells que mai han fet un Ultra Trail i es volen iniciar a la la llarga distància. Però també pels que estan preparant futurs UT. Una cursa i un repte per tothom.

2 dies consecutius de competició, 2 valls diferents, 1 cap de setmana inoblidable a la Vall de Ribes.

Trobaràs tota la informació que necessitis a les pestanyes de les respectives curses, així com horaris a “Programa”.

CURSES INFANTILS: VailetsXS / MainadaXS

VailetsXS i MainadaXS son dues curses pensades per què els més petits de casa puguin córrer com els seus pares, mares i germans. És realitzen en un circuit urbà on trobaran trams d’asfalt, de terra, escales, i algun altre divertit obstacle.

Les inscripcions és ralitzaran el dia 22 d’abril a partir de les 9:30h a la carpa habilitada a la Plaça del Mercat. INSCRIPCIONS GRATUÏTES . Hi haurà la possibilitat de fer un donatiu voluntari en el moment de formalitzar l’inscripció. El 100% de la recapta econòmica anirà destinada a l’intitut de Ribes de Freser.

Horari: Dissabte 22 abril Plaça del Mercat

VailetsXS – de 6 a 9 anys -1 volta al circuit – sortida 10:00h

MainadaXS – de 10 a 12 anys – 2 voltes al circuit – sortida 10:20h

Els menors de 6 anys podran participar a la VailetsXS, sempre amb la companyia de pares o tutors.

Properament penjarem més informació sobre els recorreguts

Organitza

Col·laborador Institucional

Col·laboradors

VALL DE RIBES XS+ 2017

1. PRESENTACIÓ

A Ribes de Freser , 22-23 d’abril 2017, serà l’escenari idoni per a donar sortida a la 5ª Vall de Ribes XS+, en els Pirineus Orientals Catalans.

Vall de Ribes XS+ és una cursa de muntanya que transcórrer per pistes , senders i zones alpines de mitja i alta muntanya. Es recomana participar amb una bona condició física i habituat a aquest tipus d’esdeveniments. Cada participant es responsable del seu estat físic i mental per tal d’afrontar amb garanties la proba.

L’Ex. Ajuntament de Ribes de Freser us convida a gaudir d’una cursa de muntanya que recorre indrets pocs coneguts de la nostra geografia.

La prova disposarà de 3 recorreguts, la MaratóXS de 40km i 3000+, 25XS de 25km/1500m+, 10XS de 10km/400m+. Les distàncies i desnivells de les proves son aproximats i poden variar lleugerament dels circuits que és realitzaran el dia de la cursa.

El fet de participar suposa l’acceptació de totes normes exposades a continuació , quedant els imprevistos a criteri de l’organització.

En el moment de formalitzar l’inscripció s’accepta automàticament aquest reglament i qualsevol altre canvi o decisió presa per l’organització .

El recorregut estarà senyalitzat en la seva totalitat amb cintes de plàstic i comptarà amb l’assistència d’un servei preventiu de primers auxilis, a més de diversos punts d’avituallament sòlid i líquid. Cal dur sempre el dorsal visible, sense doblegar ni retallar.
Tots els participants tenen l’obligació de seguir les indicacions donades per qualsevol membre de l’organització.

2. INSCRIPCIONS

Les inscripcions es tancaran el dia 19 d’abril de 2017, o al arribar al límit de 200 inscrits a cada cursa.

En cap cas es retornaran els diners de les inscripcions ja realitzades, no obstant amb comprovant d´inscripció o D.N.I del participant, li podrà recollir l´obsequi un company

3. CATEGORIES

Es constitueixen quatre categories masculina i femenina per a cada cursa:

  • Júnior: Any 1997 i anterior (excepte MaratóXS i GranXS)
  • Sènior: Anys 1998-1977
  • Veterà: Anys 1976-1967
  • Màster: Any 1966 o anteriors)
  • Parelles Masc (Solament GranXS+)
  • Parelles Fem (Solament GranXS+)
  • Parelles Mixtes (Solament GranXS+)

4. PREMIS

MARATÓXS

3 primers classificats absoluts M/F

1 primer classificat de cada categoria  M/F

1 primer local de la Vall de Ribes M/F

CURSA 25XS

3 primers classificats absoluts M/F

1 primer classificat de cada categoria  M/F

1 primer classificat local Ribes M/F

CURSA 10XS

3 primers classificats absoluts M/F

1 primer classificat de cada categoria  M/F

1 primer local de la Vall de Ribes M/F

GRANXS

3 primers classificats absoluts M/F

3 primers classificats parelles Masc/Fem/Mixta

GRANXS

La classificació GranXS és realitzarà sumant els temps de la MaratóXS+25XS.

En el cas de la classificació per parelles, el temps serà sempre el del darrer membre de l’equip en creuar l’arribada.

Els dos components de l’equip hauran d’anar en tot moment plegats, tenint entre ells, tant als punts de control i l’arribada una diferència de temps màxima de 30”. Si és sobrepassa aquest  temps, l’organització entendrà que s’ha realitzat la cursa de manera individual, quedant exclosa la parella automàticament de la classificació final i de l’opció de premi a la GranXS.

En el cas anteriorment exposat, els dos corredors seguiran entrant a la classificació individual de la cursa i amb opció a premi en la distància que estiguin competint.

Els corredors/es que obtinguin un trofeu, ja sigui per la general o categoria i no assisteixin a l’acte d’entrega de trofeus el podran recollir posteriorment posant-se en contacte amb l’organització . En cap cas s’enviaran a domicili.

Els premis i trofeus no seran acumulatius

5. OBSEQUIS

Tots els corredors arribats a meta havent passat els controls pel recorregut senyalitzat, rebran un bon esmorzar a l’avituallament final situat a la línea d’arribada .

El pagament de la inscripció dona dret a tots els serveis que pugui oferir la cursa i la bossa del corredor amb diferents obsequis .

La bossa del corredor serà entregada en el moment de la recollida del pitrall.

6. RESPONSABILITAT

L’organització no es fa responsable dels accidents o qualsevol altre perjudici que la participació en la cursa pugui ocasionar als inscrits. Després del repartiment de premis s’escoltaràn les opinions personals sobre la prova. Si tenim dubtes en la vostre inclusió a alguna de les categories, us demanarem acreditació de l’edat. Tots els participants tenen l’obligació d’assistir i de comunicar al control més proper qualsevol accident que hagin observat. En cas de no fer-ho seran desqualificats. Els corredors que decideixin retirar-se de la cursa hauran de comunicar-ho al control més proper al lloc de la retirada. L’edat mínima per participar és de 16 anys ( l’any en curs en el moment de realitzar la cursa). Totes les imatges generades durant la cursa són propietat de l’organització, així ho reconeixen els participants de la cursa, no poden ser aquestes motiu de reclamació per drets d’imatge, ni de cap altre tipus

7.SANCIONS O DESQUALIFICACIONS

Llençar deixalles, fora dels llocs designats després de cada avituallament o en qualsevol punt del recorregut, serà motiu de desqualificació .

Desatendre un corredor lesionat o amb problemes será motiu de desqualificació .

En absència del “director de cursa” durant el recorregut, els controls de pas i avituallaments tenen la potestat per sancionar i/o desqualificar el corredor infractor .

Desatendre les ordres de qualsevol persona de l’organització serà motiu de desqualificació .

Les condicions meteorològiques no suposaran en cap cas la suspensió de la prova, considerem que poden ser un al·licient i un repte més a superar. Tot i això l’organització pot modificar el recorregut, tenint un recorregut B per cadascuna de les curses. En cas de ser necessari, aquest recorregut estarà senyalitzat correctament i amb els punts de control i avituallament indicats.

Rebre ajuda o avituallament externa fora dels punts indicats per l’organització suposa la penalització amb +1h o la desqualificació .

8. NO ES PERMET CÓRRER AMB GOS, ja que es passa per cases particulars i zones ramaderes.

9. MARATÓXS . Està permès l’ús de bastons a la MaratóXS, però en cap cas es podran deixar en cap punt de control ni avituallament. L’organització no es farà responsable de retornar-los a Ribes de Freser.

10. AVITUALLAMENTS

La MaratoXS disposarà 7 avituallaments en cursa (líquid + sòlid) i avituallament / dinar complet a l’arribada.

L’organització disposarà de 4 avituallaments (líquid + sòlid) a la cursa de 25km , i de 1 avituallament (líquid + sòlid) a la cursa de 10km .

Tots els arribats tindran a la línia d’arribada un avituallament complet amb diferents begudes i altres aliments .

Els avituallaments complets estaran compostos de :

Aigua, beguda de cola, isotònic, fruits secs, fruita, gominoles, entrepans, codony.

La disposició dels productes de cada avituallament pot variar .

L’avituallament final estarà compost per :

Aigua, beguda de cola, cervesa, fruits secs, fruita, plat de pasta o similar.

10. TALLS HORARIS I TEMPS LÍMIT

MaratóXS

El temps màxim per realitzar la proba serà de 9:30h. Els corredors no entrats en aquest temps no quedaran reflectits a la classificació.

Saltor; km12; 2:15h des de l’inici de la prova.

Ogassa; km 23 ; 4:15h des de l’inici de la prova.

25XS

El temps màxim per realitzar la proba serà de 5h. Els corredors no entrats en aquest temps no quedaran reflectits a la classificació.

Daió; km12; 2:00h des de l’inici de la prova.

Queralbs: km 17; 3:30h de de l’inici de la prova.

10XS

El temps màxim per realitzar la proba serà de 4:30h. Els corredors no entrats en aquest temps no quedaran reflectits a la classificació.

  1. DISTRIBUCIÓ

Entrega de pitralls : INSTITUT

Actes paral.lels : CINEMA

Guarda-roba : INSTITUT

Dutxes: PAVELLÓ ESPORTIU

Sortida /Arribada dissabte : Plaça del Mercat

Sortida /Arribada diumenge : Plaça del Mercat

  1. SEGUIMENT

Els acompanyants disposaran en aquesta mateixa web d’un apartat on podran descarregar-se el track per arribar a diferents punts per carretera.

  1. MATERIAL OBLIGATORI I MATERIAL RECOMANABLE

Material obligatori:

MARATÓXS: Paravent, bidó amb 0’5ml d’aigua mínim, xiulet.

En cas de previsió de meteo desfavorable: manta tèrmica, paravent amb membrana i caputxa, malles llargues. (l’organització ho farà saber per mail dies abans)

Material recomanable:

MARATÓXS: Telèfon mòbil.

25XS: Paravent amb membrana solament en cas de meteo desfavorable.

10XS: Paravent amb membrana solament en cas de meteo desfavorable.

15 . RECORREGUT

L’organització es reserva el dret de fer-hi algunes variacions d’última hora sense variar massa ni desnivells ni distància, sigui per temes de seguretat, climatologia, ecologia o altres. Els track’s penjats en aquesta web son orientatius. Aquestes possible variacions seran indicades, en el seu cas, a la xerrada prèvia i marcades en cursa.

INSCRIPCIONS OBERTES

Fins el 23 de desembre de 2016 amb la teva inscripció et donarem un VAL DE DESCOMPTE **

CURSA PREU FEDERATS PREU NO FEDERATS
MARATÓ XS + VAL DESCOMPTE 10 € 33 36
25 XS + VAL DESCOMPTE 5 € 20 23
10 XS + VAL DESCOMPTE 2 € 10 13
GRAN XS* + VAL DESCOMPTE 15 € 50 56

** T’enviarem per email un codi de descompte vàlid per compres superiors a 70 € (sense despeses d’enviament) a la nostra BOTIGA ON-LINE pel valor corresponent després del 23 de desembre.

PREUS fins el 5 DE MARÇ:

CURSA PREU FEDERATS PREU NO FEDERATS
MARATÓ XS 33 36
25 XS 20 23
10 XS 10 13
GRAN XS* 50 56

PREUS fins el 2 d’abril.

A partir d’aquesta data no et podem assegurar la talla de la samarreta, però intentarem fer tot el possible perquè la tinguis,.

CURSA PREU FEDERATS PREU NO FEDERATS
MARATÓ XS 38 41
25 XS 25 28
10 XS 12 15
GRAN XS* 60 66

PREUS fins el 19 d’ABRIL.

CURSA PREU FEDERATS PREU NO FEDERATS
MARATÓ XS 42 45
25 XS 25 28
10 XS 12 15
GRAN XS* 67 73

AVITUALLAMENTS / TALL HORARI

MARATOXS

La MaratóXS tindrà 7 avituallaments en cursa + 1 arribada

La composició dels avituallaments pot variar lleugerament el dia de la cursa

KM 5 – Conivella 

AIGUA / ISOTÒNIC / COLA / FRUITA / GOMINOLES / GALETES

KM 12 – Saltor   TALL HORARI 09:45H (2:15h de cursa)

AIGUA / ISOTÒNIC / COLA / FRUITA / ENTREPÀ NUTELA / CODONY

KM 18 – Coll de la Tuta

AIGUA / ISOTÒNIC / COLA / FRUITA / BARRETES / GOMINOLES

KM 23 – Ogassa  TALL HORARI  11:45H (4:15h de cursa)

AIGUA / ISOTÒNIC / COLA / FRUITA / ARRÒS/ FUET / CODONY / GALETES

KM 30 – Coll de Pal

AIGUA / ISOTÒNIC / CODONY / ENTREPÀ NUTELA

KM 37 – Portella d’Ogassa

AIGUA / COLA / GELS / FRUITA DESECADA

KM 42 – Conivella

AIGUA / ISOTÒNIC / COLA / FRUITA / GOMINOLES / GALETES

KM 45 – RIBES DE FRESER  TALL HORARI 17:00H  (9:30h de cursa)

AIGUA / ISOTÒNIC / COLA / CERVESA / FRUITA / FRUITS SECS / PASTA / TONYINA / XIPS / GOMINOLES

AVITUALLAMENT / TALL HORARI

25XS

La 25XS tindrà 4 avituallaments en cursa + 1 arribada

La composició dels avituallaments pot variar lleugerament el dia de la cursa

KM 6 – Refugi Pla d’Erola

AIGUA / ISOTÒNIC / COLA / FRUITA / CODONY

KM 12 – Central de Daió  – TALL HORARI 11:00H (2h de cursa)

AIGUA / ISOTÒNIC / FRUITA / CODONY / GALETES

KM 17 – Queralbs – TALL HORARI  12:30H (3:30h de cursa)

AIGUA / ISOTÒNIC / COLA / FRUITA SECA / BARRETES / ENTREPA NUTELA / FUET

KM 21 – Batet

AIGUA / COLA / FRUITA / FRUITS SECS / FUET / GALETES / CODONY

KM 25 – RIBES DE FRESER  TALL HORARI 14:00H  (5h de cursa)

AIGUA / ISOTÒNIC / COLA / CERVESA / FRUITA / FRUITS SECS / PASTA / TONYINA / XIPS / GOMINOLES

AVITUALLAMENT / TALL HORARI

10XS

La 10XS tindrà 1 avituallament en cursa + 1 arribada

La composició dels avituallaments pot variar lleugerament el dia de la cursa

KM 6 – Batet

AIGUA / COLA / FRUITA / FRUITS SECS / FUET / GALETES / CODONY

KM 10 – RIBES DE FRESER  TALL HORARI 14:00H  (4:30h de cursa)

AIGUA / ISOTÒNIC / COLA / CERVESA / FRUITA / FRUITS SECS / PASTA / TONYINA / XIPS / GOMINOLES

Divendres 21

De 19:30h a 21:00h lliurament de pitralls a l’institut.

20:30h Xerrada tècnica GranXS i Marató XS al cinema.

Dissabte 22

De 06:30 a 07:15 lliurament de pitralls i guardarroba a l’institut.

07:30h Sortida  corredors Marató XS a la Plaça del Mercat.

9:30h a 10:00h inscripcions curses infantils a la carpa de la Plaça del Mercat.

10:00h Curses infantils a la Plaça del Mercat.

12:30h Hora prevista arribada primers corredors.

13:00h Avituallament arribada i dinar corredors.

15:00h Entrega de premis Marató XS.

18:30h a 20:00h Lliurament de pitralls 25XS i 10XS.

18:00h  Actes paral·lels al cinema.

Diumenge 23

De 07:30 a 08:45 lliurament de pitralls i guardarroba a l’institut.

09:00 Sortida cursa 25 km.

09:30 Sortida cursa 10 km.

10:30 Hora prevista per l’arribada dels primers corredors de la cursa de 10 km.

11:00 Avituallament a la mateixa arribada per tots els participants.

11:15 Arribada dels primers corredors de la cursa de 25 km.

12:30h Lliurament de premis cursa 10XS.

13:30 Lliurament de premis cursa 25XS.

14:00 Tancament del control d’arribada de totes les curses.

14:30 Fi Vall de Ribes XS.

Ubicacions

Actes paral·lels

Divendres 21

20:30h  xerrada tècnica MaratoXS i GranXS a l’institut.

Dissabte 22

9:30h a 10:00h inscripcions curses infantils a la carpa de la Plaça del Mercat.

10:00h Curses infantils a la Plaça del Mercat

A partir de les 11:00h inflablebles al Passeig Maristany

Actes paral·lels a l’Institut

18:00h Presentació de novetats i xerrada sobre material Inov-8 i Craft a càrrec de Xavi Pérez.

19:00h Xerrada-Col·loqui “Com entrenar per Ultra Trail” a càrrec de Eduard Barceló

20:00h Presentació TheTrailZone Vall de Ribes, a càrrec de Xevi Guinovart (director tècnic) i Marc Prat, Excl. alcalde de Ribes de Freser.

Tot els dia stands de material esportiu a la Plaça del Mercat.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Aquesta és la relació d’establiments col·laboradors amb la cursa i les seves ofertes especials:

Can Gusi Apartaments 10% allotjament *
Càmping Vall de Ribes 10% acampada *

10% allotjament 2 nits *

Hotel/Restaurant Els Caçadors 10% allotjament *
Hotel SPA Resguard del Vents 2 x 1 entrada spa
Hotel Catalunya 10% allotjament *
Hotel Sant Antoni 10% allotjament *
Hotel Prats 10% allotjament * / 5% dinar*

* Per garantir els descomptes contacteu directament amb els establiments indicant el descompte corresponent. Si feu la reserva a través de tercers o no ho indiqueu al fer directament la reserve podeu perdre aquests descomptes.

TRACK’S DE SEGUIMENT PER CARRETERA A DIFERENTS PUNTS DE LA MARATOXS I LA 25XS

MARATÓXS

RIBES DE FRESER – BRUGUERA ( KM 8 ) – OGASSA ( KM 23 )

25XS

RIBES DE FRESER – EL SERRAT (KM 8) – QUERALBS (KM 17)